Vakantiepark Hambachtal
Idar-Oberstein

Ontdek Idar-Oberstein

Idar-Oberstein

Een echte aanrader om te bezoeken tijdens uw vakantie in Duitsland is het stadje Idar-Oberstein. Vanaf vakantiepark Hambachtal is het slechts 20 minuten rijden naar Idar-Oberstein. Tegenwoordig staat de stad bekend om de vele edelsteen-slijperijen die hier te vinden zijn. Ook zijn er in het centrum veel winkeltjes te vinden waar u stenen kunt kopen. In Idar-Oberstein is daarnaast ook de Felsenkirche te vinden, een klein kerkje dat tegen een berghelling en onder een rotspunt is gebouwd. Op ons vakantiepark bij Idar-Oberstein overnacht u in een accommodatie geschikt voor maximaal 6 personen. Vanaf uw vakantiehuis heeft u talloze mogelijkheden voor leuke uitstapjes. 

Tips in Idar-Oberstein

💎 Bezoek het edelsteenmuseum

Wanneer u Idar-Oberstein bezoekt is het een must-do om een edelsteenslijperij te bezoeken. Word meegenomen in de historie van het slijpen van edelstenen en slijp uw eigen edelsteen. Dat is nog eens een leuke souvenir om mee naar huis te nemen!

⛪ Neem een kijkje bij de Felschenkirche

Deze bijzondere kerk is tegen een rotswand aan gebouwd. U moet dan ook 163 treden bewandelen om deze bijzondere kerk te kunnen bewonderen. Ook binnen in de Felschenkirche kunt u een mooi altaar en kristallen kruisbeeld bekijken.

🚶‍♀ Maak een wandeling door natuurpark Hermbachtal

Na een enerverende dag in de stad de rust opzoeken? Maak dan een heerlijke wandeling door natuurpark Hermbachtal. Wie weet spot u in dit natuurpark wel een hertje of hangbuikzwijn! Ook erg leuk om samen met uw (klein)kinderen te bezoeken.

Meer in de omgeving